woensdag 2 juli 2008

Bijna 19 maanden oud, ruim 1.5 dus!

Yannick is inmiddels bijna 19 maanden oud, ruim 1.5 dus!
Tjee wat gaat alles hard zo ben je zwanger en zo beval je en zo is je zoon alweer 1.5 geweest.
Yannick is een zeer maar dan ook zeer ondernemend mannetje.
Hij liep met 1 jaar al een beetje los nu loopt ie als een kieviet rent zelfs al.
Heeft inmiddels maat 25 van schoen ja je hoort het goed !! maat 25  en is 91cm lang en weegt 14 kilo en 250 gram
 
Zelf hebben we zoiets dat belooft nog wat.
Hij is erg wijs en loopt op veel dingen erg voor op het consultatie bureau zeggen ze dat ook.
 
Heeft een zeer ruime woordenschat kent zeker zo,n 75 woorden als het er al niet veel en veel meer zijn.
Maar ook korte zinnen van mama drinken ,mama open maken , hij spreekt alle woorden ook erg goed uit soms staan we versteld van zijn ontwikkeling. Alleen telefoon zegt ie pefoonoon haha
Elke dag komen er wel 2 a 3 woorden bij.
Laat maar iets zien en hij kan het na doen.
Het is wel een manneke wat altijd uitdaging nodig heeft en als iets niet lukt !!!! Dan word hij echt boos.
Hij versleept rustig in zijn eentje hele stoelen zijn plastic picknicktafel van de ene hoek van de kamer naar de ander hoek om er vervolgens op te gaan staan om bv hoog bij iets in een kast te kunnen.
Ramen boven maken we altijd dicht as hij boven is, hij heeft goed het besef om bv een krukje te pakken er ook weer op te gaan staan en om bv het raam open te maken .Klimt op wc potten , klimt op de grote tafel en is in nowtime boven als je even niet oplet.
En zo kan ik nog wel vele zeer gevaarlijke voorbeelden noemen.
Yannick eet en drink tot nu toe nog alles het uit een rietje drinken heeft even geduurd maar dat was een beetje onze schuld gezien wij dat zelf niet genoeg geoefend hebben.
Nu zuupt ie als een nieuwe.
Hij geeft duidelijk als dingen aan zoals hij gaat liggen op de bank en zegt sapeeeeeeeeeeen en sluit zijn oogjes, of tikt je op de knie en zegt drinkennnnnnnnnnnn, of hoort lesvliegtuig  geluid en zegt tuiggggggggggg ( vliegtuig ) kent alle vervoersmiddelen zoals auto fiets bus vliegtuig het klopt ook altijd.Ziet  hij iemand op een fiets roept fietsssssssss ja Yannick goed zo kort erna komt er een bus voorbij ons huis BBBBBBBBussssssss zegt ie dan, met zijn super zware en krachtig stem.
Soms heeft hij wel vreemde dingen zoals laatst ging ik een keer tanken we slaan af bij het pompstation en ik zeg zo Yannick  mama gaat even tanken en klets dan wat weg over benzine in de auto je kent het wel .
Een paar dagen later wilde ik met de ander auto gaan tanken en ik sla af bij het pompstation en Yannick  zegt ineens uit het niets Tankennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Nou dan sta je even raar te  kijken , zo heeft hij wel meer van dat soort uitschieters.
Het is een echt charmeur in winkel gaat hij als ie muziek hoort ( bv in een muziekwinkel of ergens waar muziek aanstaat)meteen dansen en rondjes draaien , dat is echt super om te zien.
Yannick is geen mannetje om bv stil in een auto-tje te zitten hij moet wat doen .
Op bv een kermis vind ie niets in een draaimolen uit uit zegt ie dan en steekt zijn handje uit naar je.
Geef hem een ding waar dingen in en uit kunnen iets wat ie voor elkaar wil en kan krijgen dan maak je hem blij.
Zo kan ik nog wel even doorgaan het is een heerlijk ventje die het super goed doet en we zijn trots op hem.
We hebben hem opgegeven voor de peuterspeelzaal daar is ie echt aan toe hij moet gaan leren met andere kindje te spelen.
Hij heeft ook wel buien dat ie echt kwaad is een soort peuterpuberteit.En kan echt chagrijnig zijn als ie net uit bed komt .
Dan gaat ie op de grond liggen en balt zijn vuistjes en is dan ook echt woedend kan om van alles zijn.Dan loopt ie vuurrood aan zweet en uit zich door te schreeuwen, en in het rond te trappen .Je moet dna echt uitkijken dat ie zich niet bezeerd.
Het slapen gaat tot nu toe nog heel goed meestal rond 8 uur erin en rond 9 uur s, morgen eruit dus dat is wel lekker.Speen heeft ie eigenlijk niet gehad alleen s, nachts maar valt ie uit dan is het ook goed dus daar zijn we wel blij mee.
Wandelen vind ie super maar je moet snel zijn want hij is zo weg, erg in de ban van elk hekje wat je tegen komt hekje zegt ie dan open en dicht , elke tuin stapt in en roept dan ding dong en wijst naar alle bellen van woningen .
Hij heeft echt iets met open en dicht aan en uit bij alles wat er in zijn dagelijkse dingen voorkomt.
En helemaal stapel van stekkers jaja levensgevaarlijk natuurlijk maar hij kan geen stekker of stopcontact voorbij lopen of roept stek kerrrrrrrrrrrr ja Yannick dat is een stekker. In zegt ie dan nee Yannick  gevaarlijk .
Wat ie ook echt heeft is oog voor detail de stomste dingen die wij niet eens zien ziet hij, als ik met hem in het park ga wandelen wijst hij ineens omhoog en zegt fietssssssss , hu denk ik dan fiets en ja hoor dan staat er bv achter hem een rond bord wat toch vrij hoog staat met een fiets erop bv verboden voor brommers zo’n bord, of het kleinste gaatje in onze leistenen vloer wat wij dus echt niet zien dan zegt ie gaaaaaaaaaaaaat -je nou dan heb je zoiets van???
Ook erg creatief is ie in de vreemdste dingen stopt ie van alles.
Laatst was ik bij mijn vader en daar heeft hij een potje staan met van die piepkleine nijntjes erin ,  ik wilde naar huis gaan en pa zei waar heeft hij de nijntje?? ik zei jaaaaaaaaaaaaa das een goeie.
Dus ik dacht dat komt wel en wilde de dvd hoesjes opruimen waar hij mee mag spelen van mijn pa en ineens hoorde ik rammelen ik open het doosjes en ja hoor alle nijntje netjes  in het hoesje verstopt en dichtgegaan.
Zo zag ik laats bij onze muziekbox iets er uit steken , dus de box maar eens los gemaakt nou je wil niet weten wat daar allemaal uitkwam, sokken lepels, klein doosjes, klein popje enz enz
Nog een leuk voorbeeld via het kattenluik stopt ie alles naar buiten als je even niet kijkt dan treft je bv s, morgens als je naar buiten gaat een hele riedel aan met van alles en nog wat.
of mijn vader belt ineens en zegt ik wilde net een ijsje pakken uit de vriezer en treft daar de bellenblaas aan van Yannick.
Nou en dat soort voorbeelden kan ik wel een boek over schrijven.
Dus als we iets kwijt zijn vraag het Yannick.
Weg zegt ie dan !!!! hahahah
Grapjas.
Nu is het ook oppassen geblazen met wat we zeggen want hij poekelt het meteen na.
Het grappigste is wat hij nu al maanden zegt ( schijnbaar zeggen wij dat vaak) sjonge jongen jongen.
maar dat zou je moeten horen Hoe die het zegt.
nou nou nou het leven valt niet mee met die klank. bv in een supermarkt als je in de rij staat en dan ineens heel hard SJONNGE jonge jonge hahah dan moet je wel lachen hoor want de hele rij kijkt dan en de kassière zegt dan nou dat vind ik ook . Yannick heeft dan zoiets van nou nou schiet eens op!!!
Kortom met onze zoon gaat het heel goed.
Hij is lief vrolijk leergierig en ondeugend.

Kopie_van_dsc05764
Dsc05767 Dsc05717 Dsc05784
Sudocream in het haar leuk bedacht gellllllllll riep Yannick
Lekker choco eten
Boedha een kusje geven.